Heading met logo van Anna Timmerman VZW

   

Getuigenis van Tinne:

Ik ben Tinne, en ik heb het syndroom van Usher type 3. Bij mijn geboorte was ik al zwaar slechthorend, en net voor mijn 14e verjaardag werd vastgesteld dat ik ook RP heb. Ik ben opgegroeid in een horende omgeving en ik ging naar een gewone school voor horende kinderen, dus heb ik altijd gecommuniceerd op de orale manier. Ik kan vingerspelling en een beetje gebarentaal, dat heb ik op latere leeftijd geleerd van andere slechthorenden en een cursus gebarentaal. Door mijn beperkt gezichtsveld is het heel moeilijk om de gebarentaal te volgen. Mijn zicht gaat langzaam achteruit door de Retinitis Pigmentosa.

Ook mijn gehoor ging langzaam achteruit, en sinds 2006 heb ik een CI aan de linkerkant. Daar hoor ik veel beter mee dan met mijn hoorapparaat. Ik zou graag aan de andere kant ook een CI laten plaatsen, maar dit is financieel nog niet mogelijk.

Ik kom uit een gezin met 2 zussen en één broer. Eén van mijn zussen heeft ook Usher, net als ik. De andere mensen in mijn familie hebben geen Usher, ook niet de kinderen van mijn 'gezonde' broer en zus.

Nu werk ik bij de bibliotheek van Antwerpen, omwille van mijn handicap heb ik een back-office job bij de communicatiedienst van de bibliotheek. Voel je het meeste verwant met dit profiel, mag je altijd contact met mij opnemen.

 

 

 

Sluit dit venster

Copyright © 2007-2015 Anna Timmerman VZW. Alle rechten voorbehouden